Home
Cursussen
Leergang Huurrecht voor deurwaarders & medewerkers Corporaties 27 juni & 4 juli 2023

Leergang Huurrecht voor deurwaarders & medewerkers Corporaties 27 juni & 4 juli 2023

Leergang huurrecht voor deurwaarders en medewerkers van corporaties

 

Inleiding

Het huurrecht maakt deel uit van het verbintenissenrecht en lijkt dus overzichtelijk. In werkelijkheid kan het een mijnenveld zijn, als bijvoorbeeld de verkeerde rechtsingang wordt gekozen. Dit is het geval in verhuurd wordt op basis van een Leegstandswetcontract, terwijl geen vergunning is verkregen.

Het recht is bovendien veelal dwingend van aard, zodat de mogelijkheden tot afwijking beperkt tot nihil zijn. Omdat het huurrecht betrekking heeft op iets wezenlijks (een dak boven het hoofd, een gebouw om brood in te verdienen) is vaak simpele toepassing van het recht niet mogelijk, maar spelen alle omstandigheden van het geval een rol voor beoordeling van de rechtspositie.

Tijdens de leergang huurrecht gaan we onderzoeken hoe het huurrecht werkt. Hiervoor zijn twaalf lesuren beschikbaar, verdeeld over twee dagen. De cursus wordt verzorgd door mr. Elout Korevaar; een zeer ervaren advocaat huurrecht, die tevens docent is aan de Universiteit Leiden. Zijn praktische insteek van het huurrecht, gecombineerd met veel voorbeelden maken hem tot een gewaardeerd docent.

De cursus behandelt deelgebieden van huur: woningen, winkels, roerende zaken, overige bedrijfsruimten, maar de nadruk ligt op de (ver)huur van woonruimte. Het voorlopige programma ziet er als volg uit:

 

Programma

1. Wat is huur

2. De diverse huurregimes

3. Verplichtingen van de verhuurder

4. Bestrijden van (woon)overlast

5. Verplichtingen van de huurder

6. Betaling, klusrecht

7. Huurprijzen

8. Servicekosten

9. Medehuur

10. Beëindiging van huur

11. Laatste kansovereenkomsten e.d.

12. Huurprocesrecht

 

De cursus wordt verzorgd in maart, juni/juli en september/oktober 2023. De prijs bedraagt € 750,-- exclusief btw en is inclusief (digitaal) studiemateriaal, lunch en afsluitende borrel maar ex btw.

Bij de KBvG worden 12 studiepunten aangevraagd.

Datums:

Amsterdam: 27 juni & 4 juli van 10.00-18.00 uur.  Bij de KBvG worden 12 PE punten aangevraagd

Het betreft een specialisatiecursus, een goede kennis van het geldende huurrecht is een must om deze 2-daagse cursus te kunnen volgen.

Docent: Dhr. mr. Elout Korevaar